7. Slovenski kongres plemenitih kovin in surovin


19. oktober 2013
Ekonomska fakulteta
LjubljanaOrganizator:
Elementum
 

 

Govorniki

 

David Morgan

 

eden največjih specialistov za trg naložbenega srebra v svetu

www.silver-investor.com

 

David Morgan elementum kongresSrebro ga je zapeljalo pri rosnih 11-ih letih, delniški trg pa je pričel preučevati že kot najstnik.


Morgan je navdušenec nad plemenitimi kovinami. Oborožen z diplomami iz financ in ekonomije, dodatno tudi diplomirani inženir. Vzpostavil je spletno stran www.silver-investor.com in ustvaril The Morgan Report, mesečnik, ki obravnava teme kot so novice iz sveta ekonomije, splošno finančno zdravje globalne ekonomije, težave z valutami ter ključne razloge, zakaj vlagati v plemenite kovine.

 

Preberite več »

 F. William Engdahl


www.oilgeopolitics.net

 

William Engdahl elementum kongresF. William Engdahl je politični ekonomist s 30-letnimi izkušnjami na področju geopolitičnih analiz globalnih dogodkov. Je avtor mednarodne knjižne uspešnice o nafti in geopolitiki A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order (Stoletje vojn: anglo-ameriška naftna politika in nova svetovna ureditev), ki je bila prevedena v francoščino, nemščino, kitajščino, ruščino, češčino, korejščino, turščino, hrvaščino, slovenščino in arabščino. Leta 2010 pa je izdal še knjigo Gods of Money: Wall Street and the Death of the American Century, kot nadaljevanje knjigi ‘Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation, s čimer je ustvaril trilogijo o moči nadzora nad nafto, hrano in denarjem.

 


 

Ronald Stoeferle

www.incrementum.li


Ronald-Peter Stoeferle, rojen 27.10.1980 na Dunaju v Avstriji, je pooblaščen tržni tehnični analitik (CMT) in certificiran finančni tehnik (CFTe). Med študijem poslovne administracije in financ na Dunajski univerzi za ekonomijo in poslovno administracijo in na Univerzi v Illinoisu Urbana-Champaign je bil zaposlen pri centralni banki Raiffeisen Zentralbank (RZB) na področju naložb s stalnim donosom/kreditov. Ko je diplomiral, se je pridružil banki Erste Group s sedežem na Dunaju, kjer je deloval na področju mednarodnih lastniških vrednostnih papirjev, predvsem v Aziji. Leta 2006 je pričel objavljati poročila o zlatu in vzbudil zanimanje medijev, ko je napovedal, da naj bi cena zlata narasla na 2300 dolarjev/unčo, ko je ta znašala zgolj 500 dolarjev.


 


 

mag. Boštjan Vasle


Boštjan Vasle se je rodil 4. decembra 1969 v Slovenj Gradcu. Leta 1994 je diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, izobraževanje je nadaljeval na Central European University v Budimpešti, kjer je leta 1997 magistriral s področja denarne politike.

Po končanem študiju se je zaposlil na Ministrstvu za finance, kjer je bilo njegovo področje dela spremljanje in analiza javnega dolga Republike Slovenije. Leta 2000 je prišel na Urad RS za makroekonomske analize in razvoj, kjer je spremljal predvsem cenovno in denarno politiko.

  

prof. dr. Mojmir Mrak

 

Mojmir Mrak elementum kongresRedni profesor za podrpčje mednarodnih financ na Ekonomski fakulteti

Mojmir Mrak je redni profesor za področje mednarodnih financ na Ekonomski fakulteti in na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, ki je v letu 2012 pridobil tudi status Jean Monnet Chair profesorja. Poleg tega redno predava kot gostujoči profesor na MBA študiju bančništva in financ na Universita di Siena v Sieni, Italija ter na podiplomskem študiju financ na Wirtschaftsuniversitat na Dunaju, Avstrija.

Profesor Mrak je diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1977, kjer je leta 1981 tudi magistriral. Doktorat s področja plačilnobilančnega prilagajanja in mednarodnih finančnih institucij je uspešno zagovarjal na Ekonomski fakulteti Univerze v Beogradu v letu 1986.

 

 


 

dr. Jaka Vadnjal


dr. Jaka VadnjalDoktoriral je s področja podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani leta 2005, na isti fakulteti je tudi magistriral leta 1996, leta 1989 pa si je pridobil diplomo Fakultete za strojništvo. Bil je soustanovitelj in sedem let direktor družinskega podjetja, ki je v določenem obdobju štelo kot srednje veliko.


 

Peter Slapšak

 

Peter Slapšak je že od ustanovitve na čelu podjetja Elementum, podjetja, ki je v času svojega delovanja postalo tržni vodja na področju svetovanja in prodaje plemenitih kovin v Sloveniji.

 

Finance so ga že od nekdaj zanimale, saj se z njimi ukvarja že nekaj let. Trgu plemenitih kovin pa se je začel posvečati še preden je bilo podjetje Elementum ustanovljeno. Sedaj že 7 let uspešno vodi podjetje, predava in širi koristne informacije o naložbah v plemenite kovine, ki nam pripomorejo k zaščiti in optimiziranju premoženja ter socialni varnosti nasploh. 

 

 

http://peterslapsakblog.blogspot.com/ Bojan Pravica


Poslovne dejavnosti v Nemčiji in Sloveniji

- premoženjsko svetovanje
- iniciator in sodelavec pri razvoju novih finančnih produktov
- iniciator in sodelavec pri razvoju novih marketinških idej
- seminarji in treningi za premoženjske svetovalce

 

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.