7. Slovenski kongres plemenitih kovin in surovin


19. oktober 2013
Ekonomska fakulteta
LjubljanaOrganizator:
Elementum
 

 

Predavatelji

 

Gostujoči predavatelji od leta 2007

 


Gerald Celente


Ustanovitelj/direktor
Inštitut za raziskave trendov (Trend Research Institute)

Gerald Celente kongres 2012 elementumGerald Celente vam bo pokazal prihodnost. Kot ustanovitelj/direktor Inštituta za raziskave trendov že od leta 1980 napoveduje trende in je poleg tega avtor uglednih in cenjenih knjižnih uspešnic Trend Tracking and Trends 2000 (Spremljanje trendov in Trendi 2000) ter založnik publikacije Trends Journal.

Gerald Celente in Inštitut za raziskave trendov sta si s številnimi pravilnimi in zgodnjimi napovedmi prislužila sloves “trenutno najbolj zaupanja vrednega imena na področju trendov”.
 

Dr. Marc Faber

 

dr. Marc FaberKontroverzni finančni strokovnjak s čopkom, ki si je zaradi svojih pesimističnih napovedi prislužil nadimek Dr. Doom. Na domači spletni strani dr. Marca Fabra www.gloomboomdoom.com, ki bi jo lahko prevedli kot mrak-krik-poguba, je zapisano: »Marc Faber je kontrer. Toda, če želiš biti dober kontrer, moraš najprej vedeti, proti čemu kontriraš.

 

James Turk


James TurkJames Turk se je specializiral v mednarodnem bančništvu, financah in vlagateljstvu takoj po diplomiranju na Univerzi George Washington leta 1969 z znanstveno diplomo iz Mednarodnega gospodarstva. Njegova poslovna kariera se je začela pri The Chase Manhattan Bank (zdaj JP Morgan Chase Bank), kar je vključevalo naloge na Tajskem, Filipinih in Hong Kongu.

 Dirk Müller (Mr. Dax)


Dirk Müller (Mr. Dax)• najbolj znan nemški borzni posrednik
• OBRAZ borze
• „Pod vzdevkom Mister Dax ga poznajo na Wall Street-u, v Londonu in v preostali Evropi.“(Vir: Handelsblatt)
• Kompetenca – Popularnost – Jasnost
• „Odvetnik“ malih vlagateljev in nestrokovnjakov
• Avtor uspešnice „C(r)ashkurs – Weltwirtschaftskrise oder Jahrhundertchance? Wie Sie
• das Beste aus Ihrem Geld machen“ (»Padec denarja – svetovna finančna kriza ali priložnost stoletja? Kako z vašim denarjem naredite največ«)
• Govornik, strokovnjak za gospodarstvo in finance

 preberite več»
Dr. Hans J. Bocker


dr. prof. Hans J. BockerŽe 36 let po vsem svetu aktiven kot novinar s področja financ in ekonomije, poslovni svetovalec, organizator seminarjev, avtor, urednik in profesor. Njegovo delo in zanimanje sta mu omogočila, da je potoval, delal in bival v 57 državah, tudi na področju Daljnega Vzhoda, Afrike, Evrope in Severne Amerike. 

 


 

Thorsten Schulte

 

Thorsten SchulteZnani finančnik iz Nemčije, ki ima dolgoletne izkušnje v bančništvu. Od leta 1999 do sredine leta 2008 se je ukvarjal z investicijskim bančništvom, kjer je pridobil posebna znanja na področju žlahtnih kovin. Med drugim je bil podpredsednik banke Deutsche Bank za frankfurtsko območje in prav tako oddelčni direktor centralne banke Deutsche-Zentral


 

Dimitri Speck

 

Dimitri Speck kongres 2012 elementum

Dimitri Speck je soustanovitelj Staedel Hanseatic, družbe za upravljanje premoženja, in njen glavni razvijalec strategij za trgovanje na blagovni borzi.

Leta 2001 je s pomočjo anomalij tečajev odkril,da centralne banke že od leta 1993 sistematično intervenirajo na trgu zlata. Gospod Speck je urednik spletne SeasonalCharts in avtor knjige »Skrivnostna politika zlata (Geheime Goldpolitik)«, izdane leta 2010.
Zaščiten ima patent za iterativni finančni trg, poleg tega pa je razvil blagovni index Stay-C, ki ga je odobrila nemška borza leta 2007.


 

 

 

dr. Philipp Bagus

www.philippbagus.com

dr. Philipp BagusDr. Philipp Bagus je docent na Univerzi Rey Juan Carlos, kot predavatelj pa je gostoval že na mnogih drugih univerzah. Njegova nepristranskost in direktnost (v intervjujih, člankih, recenzije) ga je pripeljala do velike prepoznavnosti v medijskih krogih.

Bagus je soavtor knjige 'Globoka zamrznitev: gospodarski zlom Islandije' (Deep freeze: Iceland's economic colapse) in avtor uspešnice 'Tragedija evra' (The tragedy of euro), ki je bila prevedena v 14 jezikov. V slednji natačno opisuje zakaj je evro dolžan propasti.

 

 

 dr. prof. Jože P. Damijan


Jože P. Damijan kongres 2012 elementumJože P. Damijan (1967) je redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, znanstveni svetnik na Inštitutu za ekonomska raziskovanja, Ljubljana (od 1998) in raziskovalec na LICOS, Katholieke Universiteit Leuven (od 2003) ter na VIVES, Katholieke Universiteit Leuven (od 2011). V zadnjih petih letih je objavil preko 25 znanstvenih člankov v tujini ter številna poglavja v znanstvenih monografijah.

Na Repec lestvici je po odmevnosti mednarodnih objav vodilni slovenski ekonomist.


 


 

Bojan Pravica

 

Bojan PravicaUstanovitelj podjetja Elementum in idejni pobudnik za organizacijo kongresa plemenitih kovin in surovin

Finančno premoženjsko svetovanje, iniciator in konstanten spremljevalec pri razvoju novih finančnih produktov, iniciator ter sodelovanje pri razvoju novih marketinških idej, seminarjev in treningov za finančne svetovalce.

  

Peter Slapšak

http://peterslapsakblog.blogspot.com/


Peter Slapšak
direktor podjetja Elementum (nakup in prodaja srebra in zlata v fizični obliki)

www.elementum.si 


 

 

Wolfgang Seybold, Axino


Wolfgang Seybolddirektor Axino

 

Jochen Staiger, Axino

 

Jochen Staiger, Axino
direktor marketinga Axino
glavni analitik

 

 

 

 

Dr. Martin Oczlon, Ph.D.Geo


Dr. Martin Oczlon se je rodil leta 1963, po rodu je Nemec in ima preko 15 let izkušenj kot profesionalec v rudninskih preiskavah. Od leta 1992 do 1999, je delal kot BHP ( zdaj BHPbilliton) projektni geolog v vzhodni Evropi in južnozahodni Aziji. Na porfiritu Reko Dig bakrenem projektu v Pakistanu, je splaniral in zvrtal raziskovalno luknjo v kompleksu H4, ki je sedaj razvita tako, da postane ogromen rudnik bakra.

 

Günther Luitz


Günther Luitzdirektor podjetja HDV- Heidelberger d.o.o.

 

Leta 1980 je ustanovil podjetje za premoženjsko upravljanje HDV-Heidelberger d.o.o. Leta 1994 se je specializiral na področje surovin in energije in pri podjetju HDV odloča o upravljanju premoženja.

 
 


 

Nigel Ferguson


Nigel FergussonJe geolog s 23-letnimi izkušnjami. Med njegovo kariero je imel nazadnje vodilno funkcijo v preteklih 10 letih in bil je odgovoren za raziskave in definicije o žlahtnih in osnovnih kovinskih rudnih bogastev po celem svetu

Dr. Colin Godwin


dr. Colin GodwinColin Godwin (doktor filozofije, inženir, geolog) je bil predsednik podjetja Rome Resources Ltd. (tsx-v:rmrm) od maja 2002. Je tudi direktor podjetja Argentex Mining.

 

 

Klaus Eckhof, geolog, direktor Kilo goldmines, Moku


dr. Klaus EckhofKlaus Eckhof je geolog z 20-letnimi izkušnjami v razvoju rudninskih depozitov v Afriki, Južni Ameriki, Aziji, Avstraliji in Rusiji. Eckhof je delal za Mt Edon Goldmines kot vodja razvojnega poslovanja preden ga je prevzelo podjetje Teck Corporation.
 

 


 

Štefan Neubaurer

 

Delo, ki ga opravlja v oddelku kapitalskih naložb obsega prodajo vrednostnih papirjev, strukturiranih produktov, derivativov in certifikatov. Veliko časa nameni svetovanjem strankam, kjer za privatne vlagatelje in za institucionalne stranke pripravlja strukturirane produkte in naložbene strategije.

 

 

 

 

 preberite več »

 

 


 

Mag. Thomas Bichler, CFA

Upravljavec skladov

Thomas Bichler
Thomas Bichler se je družbi Raiffeisen Capital Management pridružil leta 2007 in je trenutno kot upravljavec zadolžen za strategije taktičnega razporejanja naložb.


 

 preberite več...

 


 

Matija Šenk, KD Življenje


Matija Šenkpredsednik uprave KD Življenje

 

Miha Berkopec, Concorde PS


Miha Berkopec
direktor Concorde PS
 

Matjaž Štamulak

www.matjazstamulak.blogspot.com

Matjaž Štamulaksamostojni, neodvisni premoženjski svetovalec, avtor mnogih člankov, objavljenih v finančnih revijah, predavatelj;

www.cresus.si 

Alan Gregorec


Alan GregorecAlan Gregorec se je ekipi Brokerjeta pridružil poleti 2010 in pokriva področje prodaje in marketinga. Predhodne izkušnje si je nabral v podružnicah dveh tujih podjetij, začenši kot produktni vodja in kasneje kot vodja marketinga.


 

 

 To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.