7. Slovenski kongres plemenitih kovin in surovin


19. oktober 2013
Ekonomska fakulteta
LjubljanaOrganizator:
Elementum
 

 

Knjige o zlatu in srebru

 

Zlato osvobaja, suženjski upor v imperiju kraljev papirnatega denarja, 2009

prof. dr. Hans J. Bocker, 152 strani


Majhni dolgovi ubogega človeka povzročajo mnogo hrupa, gromozanski dolgovi države pa rastejo tiho in nemo.
(Stara modrost)

Prof. Dr. Bocker v knjigi namenja pozornost zelo aktualni tematiki oslabljenega denarnega sistema, njegovim učinkom na ostale segmente gospodarstva ter možnimi posledicami.
- Današnji vse manj vreden denar, ki dejansko služi majceni manjšini pri ohranjanju oblasti, bo neizogibno propadel.
- Zahrbten, zloben in anti-socialen proces, ki ne prizanaša nikomur in ki je družbeno-politično zelo nizkoten, dolgoročno vodi v propad.
- Danes prav tako eksponentno narašča vpliv države v vseh njenih segmentih, medtem ko je bila nekoč odgovorna izključno za notranjo in zunanjo varnost.

Začnite svobodno razmišljati in ne pustite, da manipulativni prijemi ljudi na vrhu finančnih sistemov vplivajo na vas. Prehitite jih z znanjem, ki ga lahko med drugim pridobite tudi v tej knjigi.

Cena: 18,5 €

Naroči »

 Zarota srebra, 2006

Reinhard Deutsch, 320 strani

"Že od nekdaj so si vladarji pridrževali pravico, da so si poleg desetine, ki jim je pripadala, vzeli še eno nevidno desetino s pomočjo rezvrednotenja kovancev." Ernst Wageman

Reinhard Deutsch v knjigi Zarota srebra pojasnjuje, kako so vlade in mednarodne finančne ustanove poskrbele, da sta zlato in srebro poniknila, zamenjal pa ju je denar brez kritja.
• Zakaj sta dolar in evro v resnici legaliziran ponarejen denar?
• Zakaj sta bila srebro in zlato kot denar ukinjena, kdo je pri tem pridobil in kakšen načrt tiči za vsem tem?
• Zakaj trije najbogatejši zemljani (Bill Gates, George Sorros in Warren Buffet) investirajo ogromne vsote v trg srebra?
• Zakaj so bankroti držav in monetarne reforme neizogibni?

Cena: 24,90 €

Naroči »
Generacija zlato, 2006

Jürgen Müller, 236 strani

"Izbirate lahko med naravno stabilnostjo zlata ter poštenostjo in inteligenco politikov. In z vsem spoštovanjem do teh gospodov vam svetujem, da dokler obstaja kapitalistični sistem, izberete zlato." George Bernard Shaw

Jürgen Müller v knjigi Generacija zlato prepričljivo opiše, zakaj morajo današnje generacije preskrbo za starost vzeti v svoje roke, da bodo brez škode prestale bližajočo se svetovno gospodarsko krizo in novo valutno reformo.

Statistike kažejo, da več časa posvetimo odločitvi za nakup avtomobila ali vgradnjo kuhinje kot načrtovanju svoje lastne finančne preskrbe za starost.

Ne gre le za vprašanje "investirati v srebro in zlato ali ne", pač pa za pregled celotne svetovne finančne situacije.

Cena: 24,90 €

Naroči »

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.